Viina ja Suomi

Alkoholin historia Suomessa on hyvin monivaiheinen. Pysyvässä näyttelyssämme saat tutustua mielenkiintoisimpiin niistä:

Kotipoltto

Korpikuusen kyyneliä on vuodatettu paljon ja hartaudella. Näe omin silmin millä konstein!

Raittiusliike ja kieltolaki

Alkojen avaamisesta 5.4. -32 klo 10 tulee kuluneeksi 85 vuotta. Museossa voit kuulla miten kieltolain aikana elettiin ja miten oli mahdollista, että silloin suomalaiset joivat kaikkein eniten ja kaikkein halvinta viinaa.

Esityksessä havainnollistetaan myös se, miten tänä päivänä tilanne alkaa olla taas aivan samanlainen, mutta ratkaisut eivät voi olla samoja kuin 1919, vaikka päättäjät nyt yrittävätkin taas uudelleen lyödä päänsä Virolaisen viinalaivan kylkeen, ja edelleen aivan ilman tuloksia.

Koskenkorvan Viina 64 vuotta

Teemanäyttely käsittelee Suomea tämän 64 vuoden aikana ja sitä miten kaikki onkaan muuttunut? Kyllikki Saari murhattiin ja murhaaja on edelleen vapaana. Viinan kirot on kaikkina vuosikymmeninä kasattu Koskenkorvan kontolle, onhan se edelleen suomalaisten suosikkijuoma. Miksi? Se selviää käymällä Koskenkorva Museossa. Suomen 100 vuotisjuhlan kunniaksi valmistettiin Koskenkorva 100 juhlajuoma, jonka idea ja ainekset ovat tästä museosta ja Könnin suvun salaisesta reseptistä. Valmistukseen käytetty Elmeri ohra on museon viereisen pellon satoa ja pullossa tietenkin museon isäntä. Kannattaa maistaa museossa tarinan kera

 

 

etusivu1.jpg
viina2.jpg