Karjala-näyttely

Ilta-Sanomien kokoama ainutlaatuinen Karjala-valokuvanäyttely kiertää Suomea ja saapuu Koskenkorvalle 14.9 ja on avoinna joka päivä 28.9. saakka kello 12.00–20.00. Ei pääsymaksua.

Helsingissä Sanomatalon Mediatorilla esillä ollutta näyttelyä kävi katsomassa tuhansia ihmisiä ja koska näyttelystä tuli paljon kyselyjä, IS päätti tarjota halukkaille tahoille mahdollisuutta saada näyttely kotipaikkakunnalleen.

Näyttely esittelee yhteensä sata pysäyttävää valokuvaa Karjalasta.

Kuvat kertovat Terijoen rannoista, Laatokan laineista, kukkuvan käen Käkisalmesta ja sivistyksen Sortavalasta.

Lisäksi näyttelyssä on venäläisestä arkistosta saatuja kuvia suljettujen neuvostovuosien ajoilta: näitä otoksia ei ole ennen Suomessa nähty.

Kuvat ovat pääosin Etelä-Karjalan museon kokoelmista. Lisäksi kuvia on saatu myös Terijoki-seuralta. Aila Teräväinen on antanut luvan käyttää isänsä Eino Partasen ottamia Viipuri-kuvia. Sota-ajan kuvat ovat Puolustusvoimien kuvakeskuksesta ja neuvostokuvat Pietarin valtiollisesta elokuva-, valokuva- ja äänitearkistosta (TsGAKFFD).

Ilta-Sanomien toimittaja ja kuvaaja ovat puolestaan kiertäneet nyky-Karjalaa, ja lopputuloksen voi nähdä hienoista Karjala ennen ja nyt -valokuvista.

Ilta-Sanomat kokosi sata kuvaa käsittävän valokuvanäyttelyn, jossa on muun muassa mielenkiintoisia kuvapareja vuosilta 1941 ja 2012.

Koskenkorva Museo sijaitsee Koskenkorvan tilalla, jossa toimii myös pitopalvelu Koskenkorvan Trahteeri. Talolla on kontakteja Karjalaan, josta nykyisen isännän äidin suku on kotoisin. Tilalla on ollut myös paljon Karjalan evakkoja majoituksessa ja tilasta on erotettu useita tiloja evakoille elämisen uudeksi aloitukseksi, kun koti jäi Karjalaan.

Näyttelyn yhteydessä on mahdollisuus nauttia karjalaisia herkkuja kahvin kera kahvilassa tai ruokailla Trahteerin tuvassa. Isommille ryhmille suosittelemme ruokailun tilaamista ennakkoon.

Museossa on myös karjalaisia muistoesineitä ja herkkuja kotiin ostettavaksi.

Tervetuloa Karjala-näyttelyyn!


 

karjala.jpg